X

מכללת רימונים ורשת מלונות רימונים בשבוע הגסטרונומיה הצרפתי

שף פאבריס מואיה - שבוע הגסטרונומיה הצרפתי - מכללת רימונים (Custom)

במרכז אירועי שבוע הגסטרונומיה הצרפתי בטבריה יבשלו תלמידי מכללת רימונים  בשיתוף עם צוות המכללה ועם השפים של מלונות רשת רימונים בטבריה, "ארוחת שלום" בשוק בטבריה

שף סטפן לאזר – שבוע הגסטרונומיה הצרפתי

יתקיים בין ה-5-10.2.17

מכללת רימונים השייכת לרשת מלונות רימונים תיקח חלק באירועי שבוע הגסטרונומיה הצרפתי, אשר יתקיים השנה, בפעם השלישית בעיר טבריה.

כיתת אומן לתלמידי מכללת רימונים

מכללת רימונים, הפועלת בפיקוח משרד הכלכלה,  תארח שלושה שפים אשר יגיעו במיוחד מצרפת לקחת חלק באירועי שבוע הגסטרונומיה: פאבריס מואיה, שף צרפתי ידוע ממסעדה המעוטרת בכוכב מישלן, הנמצאת בעיר ליון, שף סטפן לאז'ר שף מוכר ומוערך מהעיר סנט רפאל והשף המפורסם פאול קורטו מהעיר מונפלייה.

שלושת השפים יעבירו כיתת אומן – מאסטר קלאס בימים ב' ו-ג' (6.2 ו-7.2) לתלמידי המכללה ולתלמידי התיכון הקולינארי. הם ידגימו ויציגו מגוון מנות המוגשות במסעדות עטורות כוכבי מישלן. זו תהיה חוויה אישית ומקצועית לציבור הלומדים במכללה ובתיכון.

"שפים מבשלים שלום בשוק "

ביום ה' 9.2 יתקיים אירוע השיא, במסגרתו יבשלו תלמידי  המכללה והתיכון יחד עם השפים הצרפתים והישראלים "ארוחת שלום" – ארוחה זו תבושל ותוגש בשוק העירוני של טבריה. במרכז השוק יוקמו עמדות בישול, אשר ישתלבו עם הבסטות המקוריות של השוק, שם יבשלו תלמידי  המכללה במהלך היום, בהדרכת השפים וישמשו כסו-שפים של שף דרוזי, מוסלמי, נוצרי, שפית טבריינית ושפים יהודים. "ארוחת השלום"  תוגש  לאורחי השוק, אשר בימי חמישי גודשים אותו בהמוניהם, לקראת קניותיהם לשבת.

שלושת השפים הצרפתיים יתארחו במהלך שהותם בשבוע הגסטרונומיה במלון רימונים מינרל טבריה, המשתייך לרשת מלונות רימונים.

הפתיחה החגיגית של שבוע הקולינריה בעיר טבריה תתקיים במלון רימונים מינרל טבריה ביום שני (6.2.17) בבוקר בנוכחות ראש העיר טבריה, מר יוסי בן דוד, הגברת מירב סקר מנכלית מלון רימונים מינרל טבריה ומנהלת מכללת רימונים הגברת גילה כהנא, צוות המכללה, שפים ותלמידי מכללת רימונים. מפגש זה יהווה את יריית הפתיחה של אירועי שבוע  הגסטרונומיה בטבריה.

ביום שישי יערכו השפים הצרפתים והישראלים כיתת אמן בקניון בטבריה. כיתת האמן פתוחה לציבור הרחב וכל באי הקניון יוכלו לקחת בה חלק.

במהלך השבוע אף יסיירו השפים האורחים מצרפת באתרי תיירות שונים כקבר יתרו באזור הכנרת, יערכו סיור בן יום בירושלים וייהנו מספא ומסאג'ים מפנקים בספא אשר במלון רימונים גלי כנרת, לאחר שבוע עבודה הדורש מאמץ רב.

גילה כהנא, מנהלת מכללת רימונים ללימודי מקצועות המלונאות, הקולינריה והאירוח: "אנו שמחים לקחת חלק באירוע זה, זו הפעם השלישית ברציפות. "תרבות האוכל שזורה בהיסטוריה של טבריה והיא חלק מאבני היסוד של הסטודנטים הלומדים במכללה, השתתפות הסטודנטים בכתות אומן וסיוע לשפים בבישול בזמן שהותם , זהו שיעור מעשי חשוב לאלו שמתכננים לעסוק במקצוע .

עוד הוסיפה כהנא: "תלמידנו ניגשים בסיום לימודיהם למבחני הסיווג המקצועי של משרד הכלכלה ופעילות מעין זו, מסייעת בידם להפגין ידע מקצועי ברמה גבוהה במבחנים אלה."

 

ofernew: